Zoeken

Home  /  Over ons  /  Nieuws  /  Michiel deelt zijn ervaring bij Caluwaerts Uytterhoeven

Michiel deelt zijn ervaring bij Caluwaerts Uytterhoeven

Michiel Meskens vervoegde Caluwaerts Uytterhoeven Advocaten in december 2021 en is vanaf dan ook advocaat aan de balie te Antwerpen. Onder leiding van Mr. Kristiaan Caluwaerts en Mr. Federico Wuyts behandelt hij vooral dossiers in het ondernemingsrecht en het insolventierecht.

Al bijna twee jaar versterkt Michiel ons team. Hij blikt graag even terug op hoe die voorbije twee jaar verlopen zijn op ons kantoor.

Michiel Meskens aan het woord

"Om te beginnen moet ik meedelen dat ik tijdens mijn laatste jaren Rechten wel enkele twijfels had om  zomaar de stap naar de advocatuur te nemen. Toen tijdens mijn masterjaren bij de KU Leuven de wereld gegrepen werd door corona, heb ik bij mezelf moeten stilstaan om te kunnen ontdekken of Rechten, en in het verlengde daarvan de advocatuur, wel voor mij was. 

Toch merkte ik, toen ik kwam solliciteren bij Caluwaerts Uytterhoeven, dat al deze voorgeschiedenis grotendeels irrelevant is voor mijn (en het kantoor haar) aankomende ambities en het vooral telt wat ik wou en kon bereiken binnen dit kantoor. Mijn keuze was aldus snel gemaakt, mede omdat ik me direct op mijn gemak voelde.

Vanaf het begin namen meerdere partners, met in het bijzonder Mr. Caluwaerts en Mr. Wuyts, mij prompt onder de vleugels en mocht ik mij op korte tijd inlezen en inwerken in grote en zeer interessante dossiers in het ondernemingsrecht en het insolventierecht

Deze twee rechtstakken waren mij intussen gekend door mijn specialisatie Economisch recht en door de reeds voltooide zomerstages. Vanaf het begin voelde ik mij hierdoor dan ook als een vis in het water en mocht ik al in mijn eerste jaar een varia aan procedures mee begeleiden gaande van aandeelhoudersgeschillen, post-acquisitie claims en bestuurdersaansprakelijkheid in de ruime zin. Vele van deze procedures mocht ik intussen van begin tot einde mee volgen, waar elk aspect van de advocatuur en het procederen aan bod komt. 

Daarnaast heb ik al meerdere gerechtelijke reorganisatieprocedures mee mogen begeleiden van gekende bedrijven in Antwerpen, wat enerzijds deze dossiers een dicht-bij-huis gevoel geeft en anderzijds bij succesvolle voltooiing van de procedures de geleverde juridische hulp eens te meer voldoening geeft.

Heden ben ik ook intussen een Master in het Vennootschapsrecht aan de KU Leuven (Campus Brussel) begonnen, waar rekening mee gehouden wordt binnen het kantoor. Zo kan ik mijn geleerde kennis direct toepassen in de praktijk

Ik was verder ook onder de indruk van de verregaande professionalisering van de kennis van het kantoor en de aanhoudende ambitie van de laatste jaren. Zo ben ik begonnen toen er ongeveer 30 advocaten in dit kantoor werkten. Intussen zijn we verhuisd naar een nieuw gebouw, zijn er vier nieuwe partners, en zullen we tegen eind dit jaar waarschijnlijk de kaap van 50 advocaten halen. Ook de full service naar de klant toe en de no-nonsense aanpak van de altijd heldere communicatie die benadrukt wordt, zijn zaken die ik doorheen de jaren al heb kunnen oppikken." 

Kort samengevat

Michiel besluit: "Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik gelukkig ben bij Caluwaerts Uytterhoeven en dat mijn werkervaring tot nu toe zeer aangenaam was. Ook heb ik geen moment meer stilgestaan om na te denken of advocatuur voor mij was, door dit kantoor heb ik namelijk ontdekt dat ik niets anders meer wil."

Wil je net als Michiel ook kennis en ervaring opbouwen in het ondernemingsrecht of het insolventierecht? Of heb je interesse in een ander vakdomein? Bekijk dan zeker onze vacatures. En wie weet tot binnenkort!

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak