Zoeken

Home  /  Over ons  /  Nieuws  /  Kristiaan Caluwaerts voorzitter van internationaal advocatennetwerk

Kristiaan Caluwaerts voorzitter van internationaal advocatennetwerk

Mr. Kristiaan Caluwaerts, advocaat te Antwerpen en Brussel, werd zaterdag 30 april 2022 aangesteld als Voorzitter van het internationaal advocatennetwerk LawExchange International.

LawExchange International (LEI) is een netwerk van advocatenkantoren, die in hun markt als mid-sized kunnen beschouwd, en die op die wijze een mondiale dienstverlening kan verzekeren. Actueel bestaat de organisatie uit 37 kantoren in 31 landen, op de 5 continenten en met meer dan 2600 advocaten en medewerkers.

De organisatie met zetel te UK heeft tevens een prima verstandhouding met tientallen advocatenkantoren in landen waar zij geen actieve leden aanhoudt, en is partner van het Africa Legal Network (ALN), waardoor zij in 16 landen in Afrika kantoren kunnen inschakelen.

LEI komt vijf maal per jaar effectief samen op fysieke conferenties in twee wereldconferenties en drie regionale conferenties, en heeft regelmatig interactie tussen de advocaten opgezet via virtuele conferenties. Inmiddels werd ook een Young LEI opgericht waarvan reeds 120 jongere advocaten deel uitmaken vanuit de hoofdorganisatie. Young LEI organiseert een vijftal virtuele events per jaar teneinde de samenwerking en collegialiteit over de landsgrenzen heen te bevorderen.

De diverse advocatenkantoren werken intensief samen voor gezamenlijke cliënten, waarbij jaarlijks ongeveer 200 dossiers internationaal worden uitgewisseld

Door zijn deelname sinds 17 jaar aan het netwerk, is Mr. Caluwaerts en zijn team zeer vertrouwd met een internationaal cliënteel en het afhandelen van M&A dossiers, geschillen en arbitragedossiers over de landsgrenzen heen.

Hij zal als “Chairman” de organisatie leiden gedurende twee jaren samen met een Executive Committee bestaande uit de secretaris uit Schotland, en leden uit de UK, de US, Canada, Zweden, Portugal en Australië. 

De eerstkomende conferenties zullen doorgaan te Chicago, Toronto, Londen, Istanbul, Berlijn, Kuala Lumpur en San Diego.

Voor meer informatie, contacteer Mr. Kristiaan Caluwaerts.

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak